Tips til MAD
Opbevaring af æbler året rundt

Opbevaring af æbler året rundt

[easy_ad_inject_1]

SÅDAN OPBEVARER DU ÆBLERNE!

Et gammelt ordsprog siger, at et æble om dagen holder lægen væk. I hvert fald så er æbler sunde og en finfin kilde til at få de sunde kostfibre. Et æble indeholder nemlig 4,4 gram kostfibre, når det spises med skræl.

Et æble indeholder dog så meget frugtsyre, at du hurtigt føler dig sulten igen efter at have spist et. Så generelt er et æble bedre som en tørstslukker, da den indeholder 86 procent vand.
Æblet er godt til at rense tænder og friske ånden lidt op, eller til at give dig en sød afslutning på et måltid. Men husk – æblet skal vaskes grundigt med vand før du nyder det.

Hvordan skal de opbevares
Æbler kan faktisk holde sig flotte i månedsvis hvis de opbevares korrekt. Modsat hvis de ikke opbevares korrekt, kan de blive melet eller begynde at rådne eller mugne ganske hurtigt.

Der findes flere små tricks som kan forlænge et æbles holdbarhed. Her kommer et lille trick vi har testet og som virker:

Placer nogle friske æbler (uden pletter og skader på skallen) i en plast eller glasskål med en fugtig klud eller køllenrulle over. Dette forhindrer at fugten forsvinder. De bør samtidig have rigelig med luft. På denne måde kan du forvente at dine æbler holde meget længere.

Hvis du virkelig vil have dine æbler fra haven til at holde langt hen i vinteren, skal du have en tør og mørk kælder. Du skal bruge en papkasse, kurv eller kasse og ligge en gammel avis i bunden. Pak derefter hvert æble i en papirserviet eller køkkenrulle. Det virker!

Frontfoto: x-eyedblonde – everystockphoto.com


[easy_ad_inject_2]